Vi använder cookies för mät- och analysändamål samt marknadsföring. Läs mer i vår cookiepolicy.

Våga testa innan du är klar

Vad ska man tänka på när man tar fram en helt ny digital produkt eller tjänst? Vi bad Emelie Thorngren, projektledare för Skogsmulle och naturboken på Friluftsfrämjandet, att dela med sig av sina bästa tips.

Hur gör man när man ska ta fram en helt ny digital produkt eller tjänst? Var börjar man? Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet, men vi tänkte att det också är intressant att höra vilka lärdomar våra kunder kan dela med sig av. Vi bad därför Emelie Thorngren på Friluftsfrämjandet att dela med sig av sina bästa tips till andra som ska starta upp ett utvecklingsprojekt. Emelie är projektledare för Skogsmulle och naturboken, en app med syftet att få barn att vilja upptäcka naturen.

Emelies tre tips inför utvecklingsprojektet

  1. Gör en noggrann användaranalys

    Speciellt om du jobbar med en liten budget, det gör att du kan prioritera rätt. Det är lätt att vilja hoppa över användarundersökningar och användartester för att det tar tid – men det spar tid och pengar i slutändan.

  2. Våga testa innan du är klar

    Vi började med analoga tester på papper innan vi hade byggt något överhuvudtaget när vi tog fram Skogsmulle och naturboken. Vi gjorde också egna ljudslingor och testade innan vi beställde professionella ljudfiler. Resurssmarta lösningar som gav jättemycket.

  3. Ställ alla frågor och ta hjälp av de som är experter

    Jag har lärt mig massor om teknik och apputveckling längs vägen. Alla små kluriga grejer och små detaljer som gör stor skillnad för användaren. Våga fråga utvecklarna om allt du inte kan och förstår och ta hjälp av dem i att prioritera. Vi har varit ett team som gjort det här tillsammans.

Porträttbild av Emelie Thorngren

Osynlig och Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation, en ideell organisation som i över 125 år har främjat friluftsliv i Sverige. Friluftsfrämjandet kom till oss på Osynlig med utmaningen att skapa en digital lösning som synliggör allemansrätten och får barn att vilja gå ut och upptäcka naturen. Kan mobilen användas till att vilja vara ute i naturen, men med målet att mobilen läggs i fickan? Tillsammans utforskade vi användarnas behov och drivkrafter, gjorde en effektkartläggning, testade idéer och koncept och utvecklade appen “Skogsmulle och naturboken”.

Case om vårt samarbete
Mer om Skogsmulle och naturboken

Vill du veta mer?

Prata med Malin Edlund, CEO